Interwencyjny telefon:
(+48) 570-930-930
Telefon na antenę:
(32) 775 22 22

Napisz do nas:
antena@radiofest.pl

Znajdź nas na:
facebook.com/festradio

15.12.2016Przepis na sukces zawodników GKS Tychy (galeria)
Przepis na zwycięstwo składa się z kilku składników, ale i do przygotowania smacznych pierników trzeba użyć najlepszych produktów. W kuchni Stadionu Miejskiego zawodnicy GKS Tychy wspólnie z dziećmi przygotowywali świąteczne pierniki. W roli kucharzy wystąpili Tomasz Boczek, Josef Vitek, Karol Szpyrka oraz Wojciech Barycz. - Zawodnicy GKS Tychy doskonale radzą sobie w tego typu kulinarnych wyzwaniach. Do tej pory robili już pączki z okazji tłustego czwartku oraz wielkanocne babeczki. Każdy z nich do pieczenia pierników był profesjonalnie przygotowany. Wszyscy sportowcy znali składniki oraz wiedzieli w jaki sposób wykonać pierniki- mówi Krzysztof Trzosek, rzecznik prasowy Tyski Sport S.A. Najpierw w ruch poszły mąka i jajka. Później trzeba było rozwałkować, a następnie powycinać przygotowane ciasto. Kolejnym etapem było pieczenie i przyozdabianie. Choć wielu zawodników GKS Tychy chwali się swoimi kulinarnymi umiejętnościami, to dla większości- pieczenie pierników było prawdziwym debiutem. W kulinarnym wyzwaniu zarówno dzieci jak i zawodnicy spisali się na medal. A już w najbliższy weekend przyozdobione pierniki osobiście będą rozdawali zawodnicy GKS Tychy podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego na Placu Baczyńskiego.
Żródło: Tyski Sport S.A.